Mercedes 420 SEC от 1987: израз на непреходна елегантност

2203
2023

В момента в eBay се продава фантастично изглеждащ Mercedes 420 SEC от поколението W 126 (по-точно – С126), произведен през 1987. Обявената за разкошния екземпляр цена е 28 000 евро (ок. 56 000 лева). Но какво прави конкретния автомобил толкова атрактивен?

Второто поколение на S-класата, което слиза от конвейера в периода между 1979 и 1991, е дело на Бруно Сако – и се е получила толкова успешно, че дори 30 години след спирането на модела феновете на марката продължават да бъдат влюбени в него.

На снимките виждаме Benz с непреходна елегантност, подчертана от фин и изискан тунинг. Естествено, всякакви модификации по автомобила са въпрос на вкус – но според нас големите изнесени джанти и по-ниското окачване придават на Mercedes-a невероятна визия. При това в случая става въпрос за джанти AMG и окачване Eibach – т.е. за доста класни продукти.

Линиите на S-клас са израз на непреходна елегантност. А в случая тунингът ги подчертава много фино.

Купето е минало преглед пред TÜV наскоро – и следващата проверка трябва да бъде направена чак през март 2025. Освен това автомобилът разполага с регистрация като олдтаймер за Германия. На борда има също климатик, ABS, електрически седалки и шибедах. Първият собственик на машината е от Белгия – където отива колата непосредствено след като излиза от завода. Пробегът от 232 600 км бил доказуем по Carfax.

420 SEC не е престижен колкото топверсията на модела 560 SEC. Но и по-малкият V8 не заслужава да бъде подценяван. Той има достатъчно висока мощност, позволява постигането на максимална скорост над 200 км/ч, но харчи по-малко от „батко“ си.

На пръв поглед Benz-ът от обявата изглежда доста добре. Естествено, това не отменя необходимостта от проверка „под лупа“ преди покупката.

За съжаление, S-клас W 126 също има проблеми с ръждата. Гнездата за поставяне на крика и рамката на задното стъкло са местата, където най-често можете да срещнете „кафявата чума“ – но не само там. Също така следва да проверите добре и електрониката – защото евентуални проблеми с нея биха довели до значителни разходи за ремонти.

ОЩЕ ОБЯВИ ЗА MERCEDES W126/C126

Но така и така W 126/C 126 не е модел за спестовници. За сметка на това каросерията и техниката са издръжливи – а при проблеми експерт с необходимите познания може да ви окаже необходимата подкрепа. А резервни части има предостатъчно. Daimler-ът обаче е луксозен автомобил – затова не очаквайте поддръжката да бъде като при малък автомобил.

420 SEC разполага с по-ниска мощност от топверсията 560 SEC – но в действителност е достатъчно потентен за модела.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин