Mercedes 320 CDI 4Matic T-модел (W 204): перфектният семеен автомобил на старо

2911
2022

Ако имаше рецепта за перфектния употребяван автомобил, тя вероятно щеше да включва Mercedes C-класа от серията W 204! Третото поколение на модела от среден клас на Mercedes доказа в серия от тестове и в класациите на TÜV, че може да бъде надежден партньор във всякакви ситуации.
Редакторите на AUTO BILD могат да потвърдят от личния си опит колко надежден е моделът – защото тествахме в мнооооооого дълъг продължителен тест бяла C-класа от тази генерация на модела. Но повече за нея ще разкажем малко по-късно. Сега искаме да обърнем внимание на атрактивна оферта в eBay.

Какво се казва в обявата за продажба на Mercedes-а

Там за продажба е обявен Mercedes C 320 CDI T-модел (204 к.с., 2987 куб.см,, V6) със задвижване на четирите колела във вариант на оборудване Avantgarde. Според информацията това е автомобил, ползван за дълъг път, на пробег 255 000 километра. Звучи напълно приемливо и не трябва да ви плаши, ако комбито е бил поддържано правилно.

OЩЕ ОБЯВИ ЗА ПРОДАЖБА НА МЕRCEDES C 320 CDI

За жителите на големите градове (особено в Западна Европа) този Daimler не е особено подходящ. Неговият дизел отговаря само на стандарта за емисии Евро 4 – така че няма да имате достъп до всяка улица във всеки мегаполис. Но ако живеете в по-малко населено място или искате да излизате само на дълъг път, в лицето на това комби ще откриете мощен, бърз и комфортен спътник.

На тази снимка личат драскотините по предната броня отдясно.

Продавачът не крие дефектите на С-класата – и това е похвално. Той споменава, че шофьорската седалка е леко накъсана, както и че Benz-ът е претърпял лек удар с камък, поради който има драскотини по предницата – те могат да бъдат отстранени лесно. Но новият собственик трябва да се примири със състоянието на автомобила към момента и да не се пазари – защото цената от 8270 евро (ок. 16 500 лева) не подлежи на коментар.

Предлаганият за продажба Benz е в нивото Avantgarde – благодарение на което оборудването е богато.

Какво трябва да знаем за Mercedes W 204

Потенциалните купувачи могат да разчитат на образцовата надеждност на C-клас от серията W 204. Представител на модела във версията C 180 Kompressor е навъртял над 500 000 километра в теста за издръжливост на AUTO BILD. Малко преди да достигне този впечатляващ пробег, Benz-ът получи нова ангренажна верига и нов катализатор.

На 400 000 километра редакцията осигури на Daimler-а нови амортисьори и детайлинг, а на 300 000 бяха сменени ангренажната верига, актуаторът на разпределителния вал и стартера. На 200 000 километра сменихме и катализатора. До дълбока старост Benz-ът се справяше без оплаквания с всяка задача. Благодарение на липсата на електронни „помощници“ на борда се налагаше Benz-ът да посещава сервиза доста рядко.

Mercedes-ът е на 255 000 километра и като цяло изглежда в много добро състояние.

В TÜV са много доволни от Mercedes W 204

В TÜV също са много доволни от серията W 204 на C-класата. Тя създава усещане за лекота при движение – дори и с най-малкия двигател. Технически W 204 е цялостен фейслифт на ръждясващия предшественик на модела W 203 с осезаемо по-добро качество.

Проблемите са малко. Крачната спирачка за паркиране понякога се освобождава бавно. При дизелите от серията 651 може да има проблеми с ангренажната верига и течове от инжекторите.
При W 204 като този в обявата трябва да се проверят носачите и биалетите – може да са износени. Трябва да обърнете внимание и на фаровете. След седмата година на пътя спирачните тръбопроводи на W 204 могат да започнат да ръждясват. Трябва да погледнете и тях. По-старите C-класи също преминаха без никакви оплаквания тестовете за екология.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин