AUTO BILD България / Mercedes 300 SL с модерна техника от AMG за продан

Mercedes 300 SL с модерна техника от AMG за продан


5
ян.
2019

Не сте чували, че може би най-легендарният Benz на всички времена е получил модернизиращ тунинг от AMG? Не се притеснявайте – тунинг подразделението на Mercedes е направило само 11 екземпляра от т.нар. Restomod в периода 1996-2009. Едва 2 от тях са с десен волан – и сега Best Heritage Auction предлага единия на аукцион. Автомобилът е поръчан от японец през 2000 г. и оттогава не е сменял притежателя си.

Идеята за шантавия проект на базата на „иконата“ идва от султана на Бруней. Учудващо, но след неговата поръчка се намират още 10 души, готови да поръчат същото (четирима от тях също са от управляващата фамилия на Бруней).

Каросерията на 300 SL е запазена, но почти всичко останало е или сменено, или „ъпгрейднато“. На мястото на оригиналния 3-литров редови „шестак“ идва 6-литров V8 (М119) с 380 к.с., а ръчната скоростна кутия е заменена с 4-степенен автоматик. Стандартните бутони са запазени, но зад тях вече се крие модерна електроника. Таблото на аукционния екземпляр е карбоново.

Вместо окачването с „люлеещи рамена“ вече има модерно 5-раменно с амортисьори Bilstein, както и алуминиеви джанти AMG. Добавени са още сервоуправление и модерни дискови спирачки. При продавания екземпляр собственикът поръчва и седалки Recaro, спортен волан и дори CD-плейър Sony.

Очаква се автомобилът да бъде продаден срещу сума, равняваща се на около 2 млн. лева.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >