Mercedes ще редуцира моделната си гама

0807
2020

Скоро при Mercedes-Benz ще бъдат взети важни решения, които засягат моделната гама от 2025 г.: модели, които не носят добри печалби, вероятно ще изхвърчат от портфолиото. Сериозна опасност съществува за B-клас.

За разлика от предшественика си Дитер Цече, новият шеф на Daimler Ола Келениус отдава по-голямо значение на маржа, отколкото на оборота. Затова хората от Щутгарт ще редуцират броя на моделите си от 2025 г.

Макар и Надзорният съвет на автомобилния производител все още да не се е занимавал с темата, тенденцията определено е ясна. Келениус смята да се фокусира освен върху елекетромобилите, и върху SUV-ове и лимузини, които имат големи маржове. B-клас, чието трето поколение се продава не особено добре, вероятно ще бъде модел със затихващи функции. „Няма смисъл да продължаваме да държим на един умиращ сегмент“, е заявил анонимен мениджър в Daimler.

От години значението на минивановете на автомобилния пазар все повече отслабва. Все повече производители преустановяват производството на модели, които принципно трябва да са насочени към младите семейства.

Другият модел, който е под въпрос, е седанът на A-клас.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин