Mercedes с двойна победа на първия старт в DTM за сезона

0305
2022

При старта на новия сезон шефът на DTM Герхард Бергер определено има поводи да почерпи: не само защото племенникът му Лукас Ауер грабна победата в първото състезание на пистата Портимао (Португалия), но и защото първите седем автомобила на финала са от пет различни марки.

Най-успешно се представи Mercedes. Докато във Формула 1 гигантът от Щутгарт в момента не блести с добри класирания, в DTM звездата грее ярко: Ауер от отбора Winward финишира първи, на 0,85 секунди пред Лука Щолц (HRT) с автомобил от същия бранд. За австриеца, стартирал трети, това е трета победа в DTM.

Победителят Ауер (с белия гащеризон) е щастлив, а Бортолоти – не чак толкова.

След тях остана пилотът от GRT с Lamborghini Мирко Бортолоти. Италианецът стартира от полпозишън и водеше през почти цялото състезание. Но слабият му „рестарт“ след излизане на автомобил за сигурност заради грешка на съотборника му Ролф Инайхен стана причина Бортолоти да отиде назад в класирането. И все пак, със силно каране в края и изпреварване в последната обиколка, Бортолоти успя да си подсигури най-ниското стъпало на подиума.

Най-бързото Audi – това на Келвин ван дер Линде (ABT), остана четвърто. Изненадващо, пети остана Денис Олсен с Porsche, следван от Рикардо Фелер (Audi) и Шелдон ван дер Линде (BMW). Стартът беше първи в DTM за сина на Ралф Шумахер Давид, който завърши 20-и.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин