Mercedes си запазва място във Формула Е

За сезон 2018 Mercedes вероятно ще бъде четвъртият германски производител в електрическите серии

0410
2016

Шефът на Формула Е Алехандро Агаг не беше много подробен, когато в разговор с редактор на AUTO BILD сподели, че пет или шест големи автомобилни компании планират да се включат в електрическите серии. Оттогава първо BMW разкри, че ще се състезава на ток (в партньорство с Andretti), а послe стана ясно, че и Mercedes ще си осигури място на стартовата решетка за петия сезон на надпреварата (2018/19).

Шефът на спортния отдел на „звездата” Тото Волф аргументира решението на компанията: „Електрификацията ще играе все по-важна роля в автомобилната индустрия. Автомобилният спорт ще бъде идеална платформа за развитие и изпитание на нови разработки на индустрията – затова и Формула Е ще става все по-значима.”

Все още обаче влизането на Mercedes в сериите не е на сто процента сигурно. През 2018/19 ще бъдат пуснати два нови отбора, вероятно единият ще бъде на Щутгарт. След Audi (с Abt Schaeffler), BMW (c Andretti) и ZF (с Venturi) Mercedes може да стане четвъртият германски производител във Формула Е.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин