Mercedes пусна първи тийзър на електрическата лимузина EQS


22
дек.
2020

Електрическият S-клас на Mercedes ще се появи на пазара през 2021 г. Вече се появи и първият тийзър на EQS! Той показва, колко спортна е електрическата лимузина. AUTO BILD ще ви даде информация

Електрическият S-клас EQS ще бъде при клиентите през 2021 г., а сега вече има първи тийзър! На него от Mercedes са показали автомобила отгоре странично, така че се вижда само част от предницата. Серийната версия ще приеме от студията Vision EQS Concept изцяло затворената радиаторна решетка с голяма звезда. . Светлинният подпис се състои от една непрекъсната LED-ивица с по три кръгли елемента от всяка страна Бронята изглежда малко по-издадена от радиаторната решетка. Тя изглежда включва в себе си внушителен въздухозаборник. Освен това се виждат добре оформен преден капак, широки калници и странични огледала. Вероятно EQS няма да получи камери като Audi e-tron.  

Нов въздушен филтър за вътрешното пространство

Спечеленото заради отпадането на двигателя с вътрешно горене място в двигателния отсек е в полза на новата система за въздушен филтър на HEPA. Mercedes искат да я предлагат опционално за EQS. Десетлитровата филтърна система пречиства въздуха във вътрешното пространство като в операционна на болница. Освен фин прах и азотни оксиди системата изчиства и неприятните миризми.

Пробег до 700 километра

Благодарение на модерна техника на батериите Mercedes дава за EQS пробег до 700 километра по WLTP. Вероятно това е възможно благодарение на батерия с капацитет от 100 кВтч. Зареждането от станция за бързо зареждане с мощност до 350 кВт. става за 20 минути – тогава разполагате с 80 процента от батерията. Концепцията на задвижване вероятно ще наподобява тази на концепцията и на  EQC: по един електромотор на всяка ос. Лимузината ще се предлага в различни варианти на мощността – според слуховете от 400 до 600 к.с.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин