Mercedes прави S-класа на ток


3
дек.
2018

През 2020 Mercedes ще пусне на пазара модела от висок клас EQS с „чисто“ електрическо задвижване. Той ще бъде предлаган паралелно със стандартната S-класа, използваща конвенционален двигател с вътрешно горене. EQS е част от голямата електрическа офанзива на Daimler: компанията със седалище в Щутгарт си поставя за цел да пусне над 130 варианта на електромобили и хибриди в рамките на следващите седем години.

Бъдещият EQS ще бъде позициониран между Е- и S-клас. Той ще има приблизително размерите на CLS, но ще разполага със значително повече пространство. За разлика от SUV-a EQC, базиран на стандартния GLC, EQS ще използва специална електрическа платформа. Заради напълно плоския си под и липсата на конвенционален мотор моделът ще има нетрадиционен за луксозния клас дизайн. EQS ще бъде с къси надвеси на каросерията, както и с oтвесна предница и задница и с много място в купето. Както и обикновената S-класа, и EQS ще разчита на въздушно окачване и на завиващи задни колела. Вероятно концепцията за задвижването ще наподобява тази при EQC – с по един електромотор за всяка ос. SUV-ът разполага с общо 408 к.с., които ще бъдат разпределени към четирите колела. Батерията с капацитет 80 кВтч ще позволява изминаването на 400 км по цикъла WLTP. Вероятно EQS ще надхвърля тези показатели – все пак ще бъде флагманът на ток.

Още по темата

Card image cap
Цялата информация за новото Volvo XC60

13
юли
2017

Volvo вече предлага ново XC60. При старта на продажбите на 15 юли 2017 година на разположение са 4 двигателя, а в края на лятото и вариант Polestar. Цялата информация!

Card image cap
Jaguar – The Art of Performance Tour

14
юни
2016

Турнето на Jaguar - The Art of Performance Tour - се проведе в три града в България

Card image cap
Най-важното за фейслифта на Toyota Yaris

13
мар.
2017

Toyota представи на автомобилното изложение в Женева обновения Yaris

Card image cap

В последния брой:

Архив >