Mercedes остава верен на V12!


30
ное.
2019

Въпреки все по-строгите норми за вредни емисии, шефът на Daimler Келениус потвърди, че следващата S-класа отново ще има V12-двигател!

Следващото поколение на Mercedes S-клас отново ще се предлага от 2021 г. с V12-двигател! Това бе потвърдено в интервю от новият шеф на Daimler Ола Келениус.

Mercedes продължава да държи на V12

В последно време шансовете на 12-цилиндровите двигатели не бяха никак при хората от Щутгарт. През пролетта на автомобилния салон в Женева бе показана версия Final Edition на Mercedes AMG S 65. Във времената на Fridays for Future и все по-строгите разпоредби за вредни емисии, както и на политическия и обществен натиск върху производителите. Затова е забележително, че Mercedes продължава да залага на 12-цилидров мотор поне в луксозния клас. Всъщност V12 ще се използва само в Mercedes и Mercedes-Maybach. Mercedes-AMG залага при спортните модели на 4,0-литров V8 мотор.

Електрифицирането би могло да намали разхода на гориво

Преди няколко месеца швабите обявиха, че спират разработката на нови двигатели с вътрешно горене. Следващото поколение на V12-S-клас ще използва преработената версия с 530 к.с. на предишния мотор (S 600). Въпреки това 12-цилиндровият двигател няма да се спаси от тенденцията на електрифициране – 48-волтова бордова мрежа би могла да намали разхода на гориво и да осигурява за кратко увеличение на мощността.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >