Mercedes освежава С-клас

Mercedes преработва С-клас. Дизайнът получава леки промени, а на борда вече има по-модерна техника. AUTO BILD ви разкрива най-важната информация за модела


14
февр.
2018

Актуалното поколение на Mercedes C-клас е на пазара от почти четири години, но въпреки това се радва на голяма любов от страна на клиентите. Толкова голяма, че почти всеки пети продаден Mercedes e C-клас. Сега дойде време за фейлифт – и за да не бъдат уплашени потенциалните купувачи, визуалните промени са съвсем сдържани. Или казано по-точно, дори и познавачите на Benz-ове трябва да се вгледат внимателно, за да разпознаят рестилизацията, която ще видим за първи път на живо по време на изложението в Женева (8-18 март). Предните брони при всички нива на обордуване са леко променени. Същото важи и за радиаторната решетка, която при AMG Line е „диамантена“. В задната част фейслифтът се разпознава посредством новия дизайн на долната част на „престилката“. Графиката на предните и задните светлини също е изменена. Въпреки това серийно моделът разчита на халогенни фарове – а тяхната технология е поостаряла. И докато по отношение на външния вид от Mercedes „пипват“ автомобила съвсем леко, то измененията по техниката са по-сериозни и включват някои опции, достъпни срещу доплащане. С фейслифта Mercedes „наваксва“ по отношение на асистиращите системи и свързаността. От Daimler не разкриват информация за двигателите, но ние очакваме в гамата да влязат 4-цилиндровите агрегати от Е-клас (ОМ 654), които да заменят моторите на Renault в C 180 d и C 200 d. Освеженият С-клас ще бъде при дилърите от юли 2018.

По отношение на интериора, започваме с най-важната информация: Mercedes няма да оборудва С-клас с т.нар. Widescreen-кокпит. Серийно моделът ще използва класическото арматурно табло с две „пещери“ и 7-инчов дисплей над централната конзола. Срещу доплащане германците ще предлагат изцяло дигитален дисплей с размер 12,3 инча, който поне на снимките напомня на Virtual Cockpit на Audi. По желание на клиента екранът в центъра може да бъде 10,25-инчов. В сравнение с предшественика отпада лостът за темпомат отляво – настройките на круиз контрола вече ще се правят от волана.

За първи път C-клас ще бъде предлаган с опционални Multibeam LED-фарове с Ultra Range дълги светлини. При всеки от новите фарове има 84 диода с индивидуално управление, които се напасват светкавично бързо към конкретната ситуация на пътя. От Mercedes са подобрили и гласовото управление – както при Е- и S-клас, вече и различни функции на автомобила като например отоплението на седалките могат да бъдат контролирани посредством Linguatronic.

Още по темата

Card image cap
Mercedes SL паркира върху Ferrari (ВИДЕО)

11
авг.
2016

Неприятен сандвич: Mercedes 380 SL паркира въргу Ferrari 458 Speciale. Собсвеникът на Ferrari-то е всичко друго, но не и спокоен.

Card image cap

В последния брой:

Архив >