Mercedes напуска DTM заради Формула Е

От 2019 Mercedes променя коренно спортната си програма: компанията от Щутгарт изненадващо се оттегля от DTM и съсредоточава усилията си във Формула Е


25
юли
2017

Mercedes ще участва в DTM до края на сезон 2018, а след това ще започне да се бори във Формула Е. Прехвърлянето в „електрическия моторспорт“ става заради „стратегическата преориентация“ на Daimler. След 26 сезона в DTM „звездата“ може да се похвали с 10 пилотски и 13 конструкторски титли – с което се превръща в най-успешния производтел, участвал в сериите. „С това решение Mercedes-Benz иска да се включи от двете страни на спектъра в моторспорта. От една страна, това е Формула 1, кралският клас на моторспорта по отношение на високите технологии, а от друга – Формула Е, която олицетворява революцията в автомобилното производство“, съобщават германците в официално прессъобщение. Според информация на AUTO BILD тимът във Формула Е ще бъде ръководен от Ханс-Вернер Ауфрехт и Улрих Фриц, които менажираха и отбора в DTM. Вероятно в началото Mercedes ще разчита на сътрудничество с Venturi, а по-късно ще разработи собствен електродвигател. След Audi и BMW Меrcedes става третият германски производител, който влиза във Формула Е. Шефът на спортния отдел на BMW Йенс Марка коментира, че съжалява за оттеглянето на колегите си oт DTM – нищо чудно в близко бъдеще то да стане причина и за изчезването на други марки от германските серии.

Още по темата

Card image cap
Цялата информация за новото Volvo XC60

13
юли
2017

Volvo вече предлага ново XC60. При старта на продажбите на 15 юли 2017 година на разположение са 4 двигателя, а в края на лятото и вариант Polestar. Цялата информация!

Card image cap

В последния брой:

Архив >