Mercedes напуска Формула 1?


31
ян.
2020

Това би било най-голямата новина от света на Формула 1: в интернет портала racefans.net беше публикувана информация, че на 12-и февруари ръководството на Daimler ще решава дали отборът на Mercedes ще продължи да състезава в F1 след завършването на настоящия сезон. Първоначално хората от германския гигант отказаха да коментират тези слухове. По-късно обаче посредством RTL беше оповестено, че информацията не била правилнa и че нямало причина обществото да се съмнява, че Сребърните стрели щели да продължат участието си в най-престижната пистова надпревара на планетата.

Тото Волф (вляво) и Лорънс Строл

Това становище обаче не е съвсем точно. Защото актуалният договор за участие в „кралската“ дисциплина на моторспорта изтича в края на 2020. А наскоро Daimler обяви спад на печалбата с 5,5 млрд. евро за 2019 спрямо 2018. Ето защо далеч не е изключено концернът да „дръпне шалтера“ на програмата за F1.

Освен това на страницата си F1-insider.com нашият F1-репортер Ралф Бах още преди няколко дена писа за идеята на шефа на Mercedes Тото Волф (48). Заедно със собственика на Racing Point Лорън Строл австриецът се готвел да придобие тима на Mercedes. Но какъв е планът? Строл, който трябва да купи 20 процента от британския автомобилен производител Aston Martin, искал да продължи да ръководи екипа заедно с Волф, но под името Aston Martin. В момента Волф притежава 30 процента от заводския отбор на Mercedes.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин