Mercedes и Audi с накладки без мед

1112
2015

Federal-Mogul Motorparts съобщи, че спирачните накладки Ferodo Eco Friction са монтирани на новото Audi A4. Audi е последният водещ производител на автомобили, който внедрява в спирачните си платформи тази щадяща околната среда технология, следвайки примера на Mercedes, който също монтира спирачните накладки Eco Friction на последния модел C-клас. Federal-Mogul Motorparts съвсем скоро ще обяви номинирането си за доставчик на накладки Ferodo Eco-Friction®с ниско или нулево съдържание на мед на Daimler. Компанията ще достави тези компоненти за предния мост на Mercedes A- и B-клас, както и на Mercedes M-клас. Важното споразумение с Daimler потвърждава силната връзка между Federal Mogul и германския автомобил производител, който през 2014 г. избра гамата от спирачните накладки Eco-Friction за своя Mercedes-Benz C-клас, първото превозно средство, оборудвано с еконакладките.

Като пионер в спирачните продукти, Ferodo ще пусне тази одобрена от ОЕ стандартите екологична технология на пазара за следпродажбено обслужване с пълна гама спирачни Eco-Friction накладки с ниско или нулево съдържание на мед. Гамата покрива 90% от съществуващата основна гама, а до началото на 2016 г. ще има близо 95% покритие.

Освен че гамата е по-добра за околната среда, тъй като съдържа по-малко мед, тежки метали и вредни емисии, последните тестове на компанията показват, че накладките Eco-Friction имат значителни спирачни подобрения спрямо традиционните базирани на мед компоненти: оборудван с Eco-Friction Volkswagen Golf VI, например, се възползва от намаляване с 10% на спирачното разстояние от 100 км/ч.

 

 

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин