Спорт » Mercedes има нова звезда

Mercedes има нова звезда

2106
2019

Mercedes AMG показа новата си звезда: в рамките на състезанието 24-те часа на Нюрбургринг бе представен новият Mercedes AMG GT3

Усъвършенстването на актуалния състезателен автомобил включва променена външност и голям брой технически подобрения.

Преработени са системата за тракшън контрол и спирачната уредба. Това ще се отрази благоприятно на износването на гумите.  Във вътрешното пространство работата на водача е оптимизирана чрез улеснения при управлението на кокпита. В предницата на автомобила продължава да работи познатият ни 6,3-литров атмосферен V8-мотор с 550 к.с.

Освен това използването на състезателния автомобил GT3 става по-изгодно: работните разходи са намалени, а времената за инспекция на двигателя – удължени. Освен това има подсилване в предницата, което ще минимализира последиците от леки удари. Новите брони правят автомобила да изглежда по-агресивен и намаляват въздушното съпротивление.

Улеснена е също така и работата на механиците и инженерите. Сега са възможни бързи корекции на предния сплитер и на задния спойлер. Като цяло възможностите за настройка са увеличени. Подобрен е и достъпът до въздушния филтър, а броят на болтовите връзки – намален, за да може да се пести време по време на състезанието.

През този сезон новият Mercedes AMG GT3 го очакват различни тестове, за да може в края на годината да стартират доставките към клиентите. Цената на модела е 800 000 лв. – плюс ДДС.

Технически данни

Двигател: AMG 6,3-литров атмосферен V8-мотор
Трансмисия: секвенциална AMG 6-степенна състезателна предавателна кутия
Електроника: от моторния спорт с настройваща се ABS
Обем на резервоара: 120 литра

Тегло: 1285 килограма
Цена: 800 000 лв.  

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ