Mercedes Е-клас вече няма да бъде най-масовото такси в Германия

0403
2022

Таксиметровият бранш беше сред най-сериозно постарадалите в кризата с коронавируса. А сега Mercedes планира да спре любимата на водачите в Германия Е-класа в специална версия като такси. Именно Е-класата е моделът, използван най-често в родината си за платен превоз на километър. Информацията е на WirtschaftsWoche и се позовава на писма, изпратени от търговски представители на Mercedes до техни клиенти в таксиметровия бранш. В тях се споменавало, че и таксиметровата версия на В-класата също щяла да бъде спряна за новата моделна година.

АВАНТЮРАТА ДА СИ КУПИШ ГЕРМАНСКО ТАКСИ НА 800 000 КМ

Наред с упоменатите по-горе модели към момента Mercedes предлага такси версии на значително по-просторните V-класа, Vito Tourer, както и на електрическия eVito Tourer. От доста време таксиметровата версия на С-класата е спряна.

В родината си Mercedes е най-предпочитаната марка в таксиметровия бранш. Производителят успяваше да печели клиенти в сектора благодарение на гъвкави възможности за финансиране и отстъпки на сложното допълнително оборудване. От този месец обаче производителят вече не предлага толкова изгодни възможности за финансиране и вдигна лихвата при лизинга на таксита, поръчани на по-късен етап.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин