Mercedes В-клас атакува по-младите

0505
2018

Преди шест години Mercedes превърна своята А-класa от пенсионерски автомобил в спортен компактен модел. Оттогава по-възрастната клиентела започна да си купува В-клас. От 2019, когато третото поколение на В-клас се появи по шоурумовете, е много възможно купувачите в по-напреднала възраст да са се преориентали към SUV-овете – защото следващата В-класа ще изглежда като по-голяма А-класа. Познатата от SUV-овете радиаторна решетка, дългата предна броня с XL-въздухозаборници и двойните „фалшиви“ ауспуси, изобразени отзад, създават агресивен външен вид, а страничните прозорци са по-малки.

Както и досега, В-класата ще бъде достъпна само в конфигурация с пет места. Който има нужда от седем или просто иска да седи по-високо, ще трябва да се сдобие със SUV-a GLB (от 2019), който ще използва същата платформа, но ще бъде с 20 см по-дълъг.

Daimler ще заложи на най-новите си задвижващи агрегати и асистиращи системи. За първи път ще бъде поставен дизелът ОМ 654, а на мястото на досегашния 7G-Tronic ще дойде новият 9-степенен автоматик.

Отзад В-клас ще изглежда като SUV с ниско окачване. Ауспуховите тръби
при дизелите и при по-слабите бензинови версии ще бъдат „фалшиви“

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин