Mégane като седан: малкият Talisman

В ролята на наследник на Fluence Renault пуска Megane като седан

1307
2016

В Германия лимузините не се продават лесно – освен ако не се казват S-клас, Серия 7 или нещо подобно. Вероятно това е причината, поради която Renault не лансира в страната на Гьоте Megane като седан.

Французите обаче са създали атрактивен модел: елегантният Megane сега получава версия седан със задни светлини, напомнящи за „големия брат“ Talisman. Предницата „говори“ езика на формите на главния дизайнер Лорънс ван ден Акер, който промени изцяло визията на марката. Запомнящ се елемент в седана е големият панорамен покрив, който оптично свързва предното и задно стъкло. По отношение на оборудването лимузината дублира седана и комбито, кокпитът също ни е познат от фамилията Megane. Там впечатление прави високият дисплей с диагонал 8,7 инча. Моделът ще разполага също с екстри като Head-up дисплей, асистент за паркиране, системата за следене на лентата и система за предупреждение при сблъсък с функция за автоматично спиране.

Два бензинови и три дизелови моторизации

508 л е обемът на багажника. В зависимост от пазара лимузината Megane ще бъде предлагана с до две бензинови (115 и 130 к.с.) и три дизелови моторизации (90, 110 и 130 „коня“). Към момента е ясно, че колата ще бъде предлагана в Полша, Естония, Италия, Чехия, Турци, Украйна, България и др.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин