McLaren BP23 Hyper-GT: наследникът на F1 с над 920 к.с.


20
окт.
2017

McLaren още през 2016-а потвърди, че работи върху суперспортен автомобил с наименованието BP23 Hyper-GT. Моделът трябва да се появи на бял свят до две години като наследник на легендарния F1 – първия автомобил в серийно производство с шаси, изработено от карбонов монокок. Проектът продължава с пълна сила и с него са заети хората от McLaren Special Opererations (MSO), които по традиция са отговорни за проектите по индивидуално желание на купувачите. Както и при F1, и в BP23 Hyper-GT водачът ще бъде позициониран централно, а отстрани ще има място за двама пътници. Конструкцията отново ще бъде карбонов монокок, както при новия Р1. „Крилатите“ врати на BP23 Hyper-GT (2019) за първи път в историята на марката ще се отварят електрически.

На електрическа тяга ще разчита и задвижването: традиционно вгражданият в Уокинг 3,8-литров Biturbo V8 ще намери приложение и в ВР23, но ще бъде „подкрепен“ и от хибриден модул. От McLaren разкриват, че бъдещият модел ще бъде най-бързият, създаван някога от производителя на Острова. ВР23 ще изпреварва по показатели Р1, който като Plug-in хибрид генерира 916 к.с. и достига максимална скорост 350 км/ч. ВР23 ще бъде пуснат в ограничена серия от 106 екземпляра. Клиентите, резервирали една от тях, могат да избират както индивидуален цвят, така и да аранжират според собствения си вкус бутоните в кокпита.

Още по темата

Card image cap
Представяме ви: Porsche 718 Boxster GTS

18
окт.
2017

Porsche пуска новия топмодел на 718 Boxster. GTS остава с 4-цилиндров боксерен двигател, а мощността му е увеличена. AUTO BILD ще ви даде информация!

Card image cap
След тези клипове ще забравите за смартфона, докато шофирате

20
дек.
2017

Да вървиш и пишеш от смартфона. Става... Но защо и да не караш, докато чатиш? Нов клип, заснет в Южна Африка, демонстрира колко опасно е това

Card image cap
Без да се разлее… или как Nissan гарантира, че съдържанието ще си остане в поставките за чаши

27
юни
2016

• Инженерите на Nissan разполагат с повече от 40 вида тестови чаши, кенове и бутилки, за да осигурят спокойствие за клиентите си

Card image cap
R отново е тук!

2
май
2016

Porsche пуска модела за нормални пътища R на състезателната версия на 911 – или просто най-якото 911

Card image cap

В последния брой:

Архив >