McLaren 675LT, вдъхновен от F1 GTR

0406
2018

McLaren 675LT е проектиран като по-лека и по-бърза версия на 650S с удължена задна част – оттам идва и съкращението LT (lengthened tail). Издълженият дизайн е вдъхновен в голяма степен от т.нар. longtail от легендарния F1 GTR (1997). Купувач на 675LT решава, че формата на каросерията не е достатъчна за връзката с великия модел от миналото хилядолетие – и поръчва колата му да бъде решена в цветовата схема, която виждате на снимките.

Тя е направена спрямо екстериора на победителя в клас GT1 на Льо Ман за 1997 F1 GTR – когато основен спонсор е бил Gulf Oil. Тук обаче няма лепенки – а работата по колата е отнела доста време: по данни на McLaren 1000 часа – от които 800 само за боята! Наложило се е дори хората от McLaren да искат разрешение от Gulf, за да използват същите цветове. Крайният резултат обаче е впечатляващ – нещо като римейк на легендата от 90-те, особено с атрактивните оранжеви джанти.

Освен боята, по автомобила има и други екстериорни промени – сред тях са вентилационните отвори отпред и видимата карбонова въздушна спирачка. Отвътре колата разполага с черен салон с контрастни оранжеви и сини шевове, оранжеви дюзи на вентилацията и оранжеви колани, както и син на селектора на трансмисията.Непроменени обаче са останали динамичните характеристики. Колата не е по-тежка от стандартното изпълнение – и затова явно британците са преценили, че 676 конски сили и 700 Нм са напълно достатъчни.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин