McLaren 570S Coupé диша във врата на Porsche

Сериозен противник на 911? Досега не се виждаше такъв. Този McLaren обаче се доближава плътно

2901
2016

НОВ ЛИ? На външен вид 570S изглежда като всеки друг модерен McLaren. Не трябва обаче да се заблуждавате. С Coupé McLaren навлиза в ценовия клас под 400 000 лв. и се изправя срещу свръхсилния си противник Porsche 911 Turbo S. По изключение първо ще направим извода след осем часа зад волана на зеленото чудовище. Топ 911 не е много по-пригоден за всекидневието от McLaren. 570S е машина, която се движи на ръба на двата свята – нещо между „Уау!“ и „О, господи!“. „Британецът“ става за ежедневието най-вече заради факта, че е с 11 см по-дълъг от 650S. Вратата се отваря с голям ъгъл, а по-ниският отпред с 80 мм и същевременно по-тесен праг улеснява качването, докато новите седалки са с по-голям диапазон на регулиране. 570S е първият McLaren с жабка, огледалце, странични поставки и две чистачки. Има дори Start-Stop система, която се включва с натискане на бутон. Апропо бутони: в кокпита на тежащия

Това не е играчка: суперпрецизно настроеният McLaren 570S

Това не е играчка: суперпрецизно настроеният McLaren 570S

1409 кг двуместен модел има много бутони и превключватели, повечето от тях са разположени ниско на средната конзола. Двигателят и трансмисията може да се настройват независимо на три степени – от прилична до направо плашеща. Е, добре – приличната е относителна. Всъщност този модел е спортен автомобил за нормални пътища с амбиции за комфорт. Иначе казано всеки McLaren е състезателен автомобил, жаден за завои и напълно оборудван за пистата. В режим Dynamic 570S Coupé показва зъби – необходима ви е, разбира се, солидна доза смелост. На трета предавка със 150 можете да дрифтите – внимавайте, има опасност от пристрастяване.

 Повече място: по-големи отвори на вратите и по-голям диапазон на настройка на седалките

Повече място: по-големи отвори на вратите и по-голям диапазон на настройка на седалките

Разбира се, като всички “наркотични вещества” и McLaren има странични действия – в този случай това е сметката. 360 000 лв. – много пари, въпреки че са със 110 000 лв. по-малко от досегашния базов модел.

Извод

Скъпи почитатели на Porsche, препоръчвам ви да обърнете внимание на McLaren 570S преди следващата покупка. Не, той не е толкова перфектен и подходящ за ежедневието като 911. Ако търсите обаче безкомпромисен спортен автомобил, тук сте на правилното място.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин