McLaren 570GT в специална версия MSO


24
сеп.
2017

Само ограничен брой клиенти ще се сдобият с новия вариант на McLaren 570GT: автомобилът ще бъде произведен само 6 пъти. Основната разлика спрямо серийния модел се състои в лакировката и кожените тапицерии.

Всичките шест автомобила са получили от тунинг-отдела на McLaren Special Operations (MSO) тъмнозелен лак на каросерията. Акцентите са в светлокафяви ивици по долната част на каросерията – отпред, странично и отзад. Същите светове доминират и във вътрешното пространство: светлокафявите кожени седалки са със зелени детайли и зелени контрастни шевове. На централната конзола има плакет „MSO Collection 2017“.

Името на цвета на новия специален модел на McLaren е „XP Green“. Това е същият цвят като този на модела F1 XP GT Longtail от 1997 г. Първоначално McLaren F1 е създаден като автомобил за нормални пътища, но колата има сериозни успехи в моторния спорт.

Като база за новия специален модел служи 570GT, топмоделът „Sports Series“. 570GT е комфортна версия за пътуване на дълги разстояния. Стъкленият капак над задницата може да отваря странично, което осигурява достъп до допълнителен багажник с вместимост 220 литра  между седалките и двигателя. За задвижването отговаря същият, разполагащ с 570 к.с. Twinturbo-V8 агрегат като в 570S. Цената на специалния модел е около 440 000 лв.

 

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин