AUTO BILD България / McLaren Р1 в чест на Сена с термощит от злато!

McLaren Р1 в чест на Сена с термощит от злато!


21
дек.
2018

McLaren Special Operation завърши един от най-атрактивните проекти на базата на Р1 GTR. Както се вижда от снимките, преработеният Р1 GTR е създаден, за да наподобява болида McLaren MP4/4, с който F1-звездата Айртон Сена доминираше през сезон 1988. Специалната модификация е направена специално по поръчка на почитател на марката и ще бъде произведена в една-единствена бройка.

Брандингът в цветовете McLaren Rocket red и Anniversary white не е единственото нещо, което отличава въпросния P1 GTR от „събратята“ му. На вратите дори има черни линии, които заместват рекламата на Marlboro, когато тя е забранена. Oт McLaren разкриват, че уникален е и двигателят. Неговият термощит е направен от 24-каратово злато, a задният капак е от лексан (тип пластмаса). От производителя не разкриват точно с колко над стандартните 986 „коня“ е вдигната мощността.

Почитателят на Сена е накарал инженерите на McLaren да направят и специален аеродинамичен пакет за колата – с по-широк сплитер отпред, нови „крилца“ на бронята, по-големи странични плочки на антикрилото и др. Така се генерира още по-голяма притискателна сила.

Още по темата

Card image cap
Революция в E-клас

9
дек.
2015

Mercedes прави революция при управлението на кокпита в новия Е-клас. Сега най-важните функции ще се управляват от волана. AUTO BILD вече тества новостите!

Card image cap
Още по-мощен

29
май
2016

След GT-R от Nissan пуснаха фейслифт и на GT-R Nismo. AUTO BILD разгледа колата отвътре и ще ви каже, кои са ъпдейтите на модела

Card image cap
California XXL: най-големият кемпер на VW

13
авг.
2017

VW ще представи на Caravan Salon в Дюселдорф концептуален кемпер, базиран на Crafter

Card image cap
Шампионите по запазване на стойността

29
ян.
2016

Днес купувате правилния автомобил, а утре се радвате заради цената, на която го продавате: AUTO BILD и Schwacke раздават своите награди за колите с най-малка загуба на стойност

Card image cap

В последния брой:

Архив >