McLaren произведе две специални версии MSO-R на базата на 650S


18
окт.
2017

Има ли нещо по-добро от единична бройка на McLaren, направен само за теб? Разбира се! Два специални автомобила McLaren, направени само за теб. MSO R Coupé и MSO R Spider са създадени на базата на McLaren 650S, вероятно за много заможен клиент.

MSO е подразделението, стоящо зад всички специални версии на  McLaren, направени по желание на клиента. Първият автомобил на MSO бе X-1 от 2012. Последното творение на специалното подразделение на McLaren – тези два MSO R – изцяло фокусирано върху динамиката. Броните, предният капак, задната част, както и капаците на страничните огледала са от карбон. Освен това моделите имат състоящо се от две части задно крило. Отвътре тапицерията е от алкантара. Цветът на тапицериите на седалките е червен. Лакът на Coupé-то е матов, а този на Spider-а – гланцов.

Двата MSO R са базирани на платформата на McLaren 650S. Двигателят е 3,8-литров битурбо V8, познат ни от Super Series. С 688 к.с. MSO R разполага с 13 к.с. повече от супербързия 675LT. Двата автомобила са с ръчно полирани цилиндрови глави и ауспухова уредба с титанови крайни тръби.

Не е известно каква сума е платил клиента за тези MSO R.

Още по темата

Card image cap
Suleica Orion T2: совалка на четири колела

14
юли
2017

Преди почти 50 години една каравана се движеше из Балтийско море. Прототипът на Orion на базата на VW T2 днес все още се движи – само че по сушата. Историята на един странен единичен екземпляр

Card image cap
50 години Italdesign: Giugiaro Brivido

16
апр.
2018

Преглед на най-известните модели на Giugiaro

Card image cap

В последния брой:

Архив >