McLaren намалява заплатите на F1-пилотите си

0204
2020

Кризата с коронавируса има тежки финансови последствия. McLaren е отборът, който беше сполетян от случай на коронавирус в Австралия и така стана причина за отмяна на първото GP от сезона. Сега McLaren става и първият отбор, който официално реагира на „напечената“ ситурация около вируса.

Част от хората в екипа ще бъдат на съкратено работно време за два месеца. Британското правителство гарантира на фирмите, че ще плаща 80 процента от заплатите на служители в принудителен отпуск – до размер на възнагражданието 2500 паунда (ок. 5600 лв.).

Който не мине на намален работен ден, ще трябва да се примири с по-ниска заплата. Това важи и за двамата пилоти Карлос Сайнц и Ландо Норис, както и за шефа на отбора Андреас Зайдл. Всички те са постигнали съгласие с мениджмънта на отбора по казуса.

От McLaren обясняват, че идеята на тези мерки е да не се наложи съкращението на нито един служител. Много ръководители на тимове и експерти се притесняват, че някои тимове няма да преживеят кризата – както във Формула 1, така и в други състезателни серии.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин