Mazda6 2.2 Skyactiv-D: надеждно дизелово комби за 20 000 лв.

0409
2020

Всички генерации на Mazda6 демонстрираха добро представяне в продължителните тестове на AUTO BILD. Актуалният модел получи оценка 5+. Като цяло, малко конкуренти могат да се мерят по надеждност с японската красавица, а най-вече дизеловите версии имат много предимства. И въпреки че не е сред най-продаваните модели на пазара, Mazda6 не е изгодна – нито като нова, нито като употребявана. Сега екземпляр в топсъстояние с първа регистрация от декември 2014 е обявен за продан срещу 20 500 лв. (10 250 евро).

До момента колата е изминала 121 380 км. В действителност, може да ви звучи много, но с оглед на битурбо дизела под предния капак не представлява голям проблем. Комбито в цвят сребрист металик се е радвало на безупречна поддръжка и е в идеално състояние – а в цената му е включена дори гаранция. Затова вероятно тази Mazda ще доставя радост на пътя още дълго време.

Много приятен външен вид: комбито изглежда спортно-елегантно и предлага подобаващо пространство.

Освен с атрактивна визия Mazda6 радва и с вътрешни добродетели. Сред тях например е 2,2-литровият редови 4-цилиндров битурбо дизел, който генерира стабилните 150 к.с. и до 380 Нм. Това осигурява пъргаво придвижване в комбинация с нисък разход. И докато ускорението (0-100 км/ч за 9,1 сек) и максималната скорост (211 км/ч) са напълно очаквани, разходът от едва 4,2 л за 1,5-тонната машина е дори изненадващ. Разбира се, във всекидневието ще трябва да се приготвите за стойност с цифрата 5 преди десетичната запетая – ако „галите“ газта. Освен това задвижващият агрегат покрива нормата Евро 6, с което малко от „наборите“ й могат да се похвалят. В интериора откриваме изчистен и функционален дизайн без излишна украса. Основните акценти в оборудването са отопляеми седалки, тъчскрийн и Bluetooth хендсфри. Освен това има асистенти, които помагат на водача при паркиране, смяна на лентата и спиране. Може би, най-сериозният плюс на Mazda6 е просторното купе. Тук удобно могат да се настанят петима души, а обемът на багажника е от 522 до 1664 л (при сгъната задна седалка).

Употребявана Mazda6 на една трета от цената си като нова

По принцип употребяваните Mazda6 във версия дизелово комби запазват стойността си като употребявани. Екземплярът от нашата обява е по-скоро изключление – защото като нов е струвал над 60 000 лева, а сега, само 5,5 години по-късно, е продаван за една трета от първоначалната си стойност. Ето защо офертата е много добра. Тук ще откриете още обяви за Mazda6!

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин