Новини » Mazda Vision Coupé Concept: поглед към новата „шестица“

Mazda Vision Coupé Concept: поглед към новата „шестица“

2510
2017

На изложението в Toкио Mazda ще представи лимузина с четири врати. Дали Vision Coupé Concept всъщност не е предвестник на следващото поколение Mazda6?

На изложението в Токио (27 oктомври – 5 ноември) Mazda демонстрира както връзка със старите си дизайнерски успехи, така и придържане към Kodo-стила. В лицето на Vision Coupé Concept японците представят прототип на 4-местна лимузина. Отпред веднага впечатление прави характерната за марката широка радиаторна решетка, която стига до фаровете. Долният въздухозаборник е тесен и се простира по цялата широчина на колата. Предните светлини са съставени от малки кръгли LED-модули. В профила откриваме къси надвеси и дълъг капак на двигателя. Ниската линия на покрива ограничава тесните прозорци нагоре, а дългото междуосие дава спортна осанка на концепцията. В aтлетичната и фина задницa се натъкваме на четири ауспухови тръби, а капакът на багажника и бронята сякаш са сляти. Кръглите стопове „цитират“ формата на фаровете и са разделени визуално от акцентираща линия.

Интериорът прави впечатление на много благороден. Кафява кожа и дърво красят арматурното табло, както и останалата част от кокпита. Воланът е „дълбок“ и максимално „разтоварен“ от бутони, а оборотомерът е разграфен до 8000 об/мин. Инфотейнмънт системата също е проектирана максимално „пестеливо“ откъм заемано място. Mazda обещава много място в купето, а Vision Coupe Concept вероятно ни разкрива как горе-долу ще изглежда следващата „шестица“. Към момента за новата генерация на модела няма данни, но до AUTO BILD достигна информацията, че за задвижването ще се грижи редови 6-цилиндров двигател с нов метод на възпламеняване. В гамата трябва да има също и „мек“, както и Plug-in хибрид (съвместна разработка с Toyota), както и 24-волтова електрическа мрежа.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ