Mazda CX-5 Skyactiv-D: изгоден дизелов SUV за 22 000 лв.

1609
2020

CX-5 се появи на пазара през 2012 г. и се превърна в най-продаваната Mazda за Германия през годините. Около 85 000 екземпляра от модела са регистрирани до края на производството на 1-вото поколение (2017). Това, което със сигурност се дължи не само на елегантния дизайн, но и на техническите качества SUV-а от средния клас, не напразно завърши дългосрочния тест AUTO BILD с оценка 6. Ние изпробвахме варианта на модела с 2,2-литровия дизел – и точно автомобил от тази версия се продава евтино!

Предлаганата в нашата oнлайн борса Mazda CX-5 от първи собственик е регистрирана през 2014 г. и ако съдим по снимките, изглежда свежа и добре поддържана след около шест години и 138 544 километра. Добре „гледаният“ SUV блести в рубинено червен металик, идва с TÜV сертификат, а в цената е включена и гаранция за употребяван автомобил.

Добра поддръжка: дори след шест години интериорът на СХ-5 изглежда почти като нов.

На борда има отопление на седалките и автоматичен климатик

Червената CX-5 разполага с тъчскрийн, а за добрия звук се грижи аудиосистема Bose. Отоплението на седалките и автоматичната климатизация също са на борда. Наличните асистиращи системи са доста на брой. В тях влизат парктроник, асистент за автоматично спиране и така наречената Rear Vehicle Monitoring, която активира звуков сигнал при смяна на лентата. Под капака работи 2,2-литров битурбо дизел със 150 к.с. и технология Skyactiv. Докато „дизеловата жажда“ е в рамките на средно 6 до 7 литра, динамичните показатели – 0-100 км/ч за 9 секунди и 202 км/ч максимална скорост, са повече от прилични. Особено като се има предвид, че SUV-ът тежи около 1,6 тона.

Добро съотношение цена-качество

Съотношението цена-качество при въпросната оферта е направо идеално, тъй като при обявена стойност от 11 290 евро (ок. 22 000 лв.) употребяваната Mazda CX-5 сега струва само около една трета от първоначалната си покупна цена. През 2014 г. автомобилът се е продавал за повече от 30 000 евро. Още обяви за Mazda CX-5 втора ръка можете да откриете тук!

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин