Mazda планира 6-цилиндрови мотори!


10
май
2019

Mazda планира да пусне два редови 6-цилиндрови двигателя – това, което досга се разпространяваше само като слух, сега се потвърждава от официален документ на Mazda!

Редовият 6-цилиндров мотор се завръща! Mazda следва Mercedes и BMW и залага на спокойно работещия 6-цилиндров агрегат с разположени последователно една зад друга горивни камери. Това се потвърждава от официалния доклад за тримесечието на японците. На стр. 26 от документа пише черно на бяло: „Mazda ще инвестира в платформа за голям автомобил с надлъжно разположен двигател.“ Като моторизации са изброени два редови 6-цилиндрови мотора. Единият е Skyactive-X-бензинов, който ще бъде особено ефективен. Другият е редови дизелов от серията Skyactive.

Новата платформа е с 48-волтова бордова мрежа

Според доклада всички големи модели на Mazda ще бъдат оборудвани с 48-волтова бордова мрежа (мек хибрид) или ще се появят и като Plug-in хибрид. Как би могла да изглежда една голяма Mazda, вероятно наследникът на Mazda6, японците показаха със студията Vision Coupe (на снимката) по време на автосалона в Токио през 2017 г.

Още по темата

Card image cap
Крашпремиера за новия NSX (ВИДЕО)

6
окт.
2016

Acura ли е това? Или Honda? Няма значение – лошото е, че един от първите NSX със специален номер на шасито е ударен. Инцидентът е станал в Тайван и като причина за него е посочено... насекомо!

Card image cap
Новото Q2 срещу MINI Countryman: Audi побеждава с тактиката на MINI

12
сеп.
2016

Малки автомобили – голяма радост от шофирането? Повечето биха посочили MINI. Откакто се появи Countryman, това важи дори и за SUV сегмента. Но сега се появява Q2 от Audi. С амбиция да бъде новият отличник

Card image cap
Най-екологичната „Лада Нива“

27
дек.
2016

„Автоваз“ пуска своя безсмъртен офроудър със заводска метанова уредба – и така с едно зареждане машината ще изминава 1000 км

Card image cap

В последния брой:

Архив >