Mazda планира 6-цилиндрови мотори!


10
май
2019

Mazda планира да пусне два редови 6-цилиндрови двигателя – това, което досга се разпространяваше само като слух, сега се потвърждава от официален документ на Mazda!

Редовият 6-цилиндров мотор се завръща! Mazda следва Mercedes и BMW и залага на спокойно работещия 6-цилиндров агрегат с разположени последователно една зад друга горивни камери. Това се потвърждава от официалния доклад за тримесечието на японците. На стр. 26 от документа пише черно на бяло: „Mazda ще инвестира в платформа за голям автомобил с надлъжно разположен двигател.“ Като моторизации са изброени два редови 6-цилиндрови мотора. Единият е Skyactive-X-бензинов, който ще бъде особено ефективен. Другият е редови дизелов от серията Skyactive.

Новата платформа е с 48-волтова бордова мрежа

Според доклада всички големи модели на Mazda ще бъдат оборудвани с 48-волтова бордова мрежа (мек хибрид) или ще се появят и като Plug-in хибрид. Как би могла да изглежда една голяма Mazda, вероятно наследникът на Mazda6, японците показаха със студията Vision Coupe (на снимката) по време на автосалона в Токио през 2017 г.

Още по темата

Card image cap
Alfa Giulia за румънските ченгета

3
февр.
2017

Внимавайте с десния педал в северната ни съседка: тамошните полицаи вече разполагат с Alfa Romeo Giulia… Veloce!

Card image cap
Ford вкарва Carplay и Android в автомобила

5
ян.
2016

На CES 2016 в Лас Вегас Ford ще представи новото поколение на инфотейнмънт системата Sync – с Apple Carplay, Android Auto и LTE

Card image cap
Unimog-ът на Арни отново се продава

1
февр.
2016

Високопроходимият камион на Арнолд Шварценегер пак си търси собственик. От 2014 г. Арни не е притежател на машината

Card image cap
Модели, които си отиват…

6
окт.
2017

VW зачерква от гамата си компактните Сoupé-та с две врати: следващата известна жертва е VW Scirocco. Представяме ви и някои други модели, чието производство остава в миналото

Card image cap

В последния брой:

Архив >