Mazda планира 6-цилиндрови мотори!


10
май
2019

Mazda планира да пусне два редови 6-цилиндрови двигателя – това, което досга се разпространяваше само като слух, сега се потвърждава от официален документ на Mazda!

Редовият 6-цилиндров мотор се завръща! Mazda следва Mercedes и BMW и залага на спокойно работещия 6-цилиндров агрегат с разположени последователно една зад друга горивни камери. Това се потвърждава от официалния доклад за тримесечието на японците. На стр. 26 от документа пише черно на бяло: „Mazda ще инвестира в платформа за голям автомобил с надлъжно разположен двигател.“ Като моторизации са изброени два редови 6-цилиндрови мотора. Единият е Skyactive-X-бензинов, който ще бъде особено ефективен. Другият е редови дизелов от серията Skyactive.

Новата платформа е с 48-волтова бордова мрежа

Според доклада всички големи модели на Mazda ще бъдат оборудвани с 48-волтова бордова мрежа (мек хибрид) или ще се появят и като Plug-in хибрид. Как би могла да изглежда една голяма Mazda, вероятно наследникът на Mazda6, японците показаха със студията Vision Coupe (на снимката) по време на автосалона в Токио през 2017 г.

Още по темата

Card image cap
Ясен е режисьорът на „Fast 8”

19
ян.
2016

Поредицата „Бързи и яростни“ скоро ще получи своята осма част. Вече е ясно кой ще бъде режисьорът й

Card image cap
Губиш ключовете и 21 години не си караш новия Mercedes

11
апр.
2017

SL на 130км събира прах от двете десетилетия заради изгубени ключове

Card image cap
Полетът на един драгстер (ВИДЕО)

12
окт.
2016

Американският автомобилен състезател Стив Джаксън е голям късметлия. Неговия драгстер Mustang Shadow излита във въздуха и се запалва – но за щастие пилотът излиза от машината невредим!

Card image cap

В последния брой:

Архив >