MAX Sport ще излъчва стартовете от WRC и през следващите два сезона

1701
2023

Световният рали шампионат (FIA World Rally Championship или WRC) и MAX Sport удължиха своето партньорство за още две години – до края на 2024 г. MAX Sport излъчва всички ралита от календара на WRC от 2020 година насам, когато спортните канали станаха новият дом на Световния рали шампионат в страната.

Календарът на WRC през 2023 г. ще включва 13 старта и ще продължи от януари до ноември. Той ще предложи едно рали в нова дестинация и ще отбележи подновяването на стартовете в сърцето на Северна и Южна Америка. По традиция сезонът ще започне в Монте Карло (19-22 януари), а веднага след това пилотите ще трябва да покажат своите умения по снежните и заледени пътища в Умеа, Швеция (9-12 февруари). Първото състезание ще стартира на 19 януари от 21:00 часа и ще се излъчи на живо по MAX Sport 1.

След това Световният рали шампионат ще пътува до южната част на Северна Америка за Рали „Мексико“ в Гуанахуато (16-19 март) и ще се завърне в Европа за първия старт от сезона, който ще се проведе изцяло на асфалт – Рали „Хърватия“ (20-23 април).

В средата на сезона ще се проведат рали „Португалия“ (11-14 май), рали „Италия“ (1-4 юни), рали „Сафари“ в Кения (22 -25 юни), рали „Естония“ (20 – 23 юли), рали „Финландия“ (3-6 август) и рали „Акрополис“ в Гърция (7-10 септември).

Заключителната фаза от календара ще започне в Южна Америка на макадам със завръщането на WRC в Чили за рали „Консепсион“ (28 септември – 1 октомври) след тригодишно прекъсване. В края на октомври (26-29 октомври), Австрия, Чехия и Германия ще бъдат домакини на Рали „Централна Европа“, а сезонът ще завърши с Рали „Япония“ (16-19 ноември).

Финландският пилот Кале Рованпера и неговият навигатор Йоне Халтунен ще защитават титлата си от миналата година, която спечелиха на рали „Нова Зенландия“. При конструкторите победител беше Toyota. През сезон 2022 втори бяха Отт Танак и Мартин Ярвеоя от отбора на Hyundai Motorsport.

Световният рали шампионат е важна част от съдържанието на MAX Sport, посветено на моторните, което включва също MotoGP и сериите NASCAR. Феновете на WRC могат да проследят стартовете от шампионата, като се абонират за пакет MAX Sport Plus.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин