Maserati MC20 скоро и като кабриолет

2103
2022

Отдавна се знае, че новото Maserati MC20 ще се появи на пазара и във версия кабриолет. Сега научаваме, че моделът ще има и изцяло електрически вариант.

Появиха се снимки на маскирани прототипи на Maserati MC20 – при внимателно вглеждане личи покривът на новия „тризъбец”.

Предполагаме, че MC20 – напълно в стила на моделите на McLaren –  ще заложи на масивна конструкция на покрива вместо на покрив от плат.  Останалите данни на открития модел би трябвало да са близки до тези на Coupé-то. Отзад пред задната ос е разположен двигателят  Nettuno V6 собствена разработка с 630 к.с., трансмисията е 8-степенна автоматична с два съединителя, а задвижването – задно.

Maserati MC20 Cabrio за около 470 000 лв. 

Интересна може да бъде конструкцията на вратите: при Coupé-то от  Maserati залагат на диагонални врати тип „ножица”, а кабриолетът не би трябвало да представлява пречка по отношение на такава конструкция  – още повече, че различна конструкция би оскъпила кабриолета ненужно.

Динамичните характеристики на кабриолета ще бъдат минимално под тези на Coupé-то, а цената – малко на неговата. Maserati ще удържат обещанието за спринт до 100 под 3 секунди, а според нашите очаквания максималната скорост ще бъде 320 км/ч.

Цената на Coupé-то стартира от 420 000 лв. – за откритата версия клиентите ще трябва да приготвят поне 50 000 лв. повече.
Кабриолетът на италианците ще бъде показан още през настоящата пролет, като пазарният старт на откритото MC20 ще бъде през 2022 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин