/ Maserati Grecale Barbie: много розов и много рядък

Maserati Grecale Barbie: много розов и много рядък

Ултра-лимитираният специален модел е само в две бройки

Харесвате розовия цвят и сте достатъчно смели, за да карате такъв автомобил? Харесвате също и Барби? Maserati има нещо точно за вас.

Maserati и Mattel са стартирали едно неконвенционално сътрудничество. Водени от общото желание да преминат границите и да свържат уникалното излъчване на двете марки, са създали Barbie Maserati Grecale.

Barbie Maserati Grecale ще бъде произведено в ултралимитираната серия Fuoriserie Edition в само два екземпляра. Единият от тях бе представен тези дни в Лос Анджелис. Автомобилът е част от Fantasy Gifts 2022 на луксозен търговски център.

Една част от сумата от продажбата на американския екземпляр ще отиде за Barbie Dream Gap Project. Това е една глобална инициатива на марката Barbie, която работи с благотворителни организации. Те имат за цел да създадат равни шансове за и да премахнат бариерите пред момичетата. Догодина пък ще стане ясно, какво ще се случи с втория екземпляр на Barbie Maserati Grecale.

На Barbie Maserati Grecale трябва да се гледа като на произведение на изкуството, създадено в рамките на програмата за индивидуализиране Fuoriserie. Тя дава възможност на притежателите на автомобили да изразят своята страст и своята креативност при създаването на ултимативното Maserati. Така автомобилът е създаден изцяло по ваш вкус и ваши предпочитания.

Като техническа база за Barbie Grecale служи версията Trofeo. Тя е задвижвана от разполагащ с 390 кВт. (530 к.с.) V6-мотор Nettuno. В типичния за Барби стил розовият цвят присъства навсякъде. Фини линии в жълто създават сдържан контраст. Те са вдъхновени от традицията в моторните спортове на Maserati.

Украсеният с логото на Barbie интериор на SUV-а е с ярък лак, който в слънчеви дни създава ефекта на дъгата. Елегантният черен интериор разполага с изцяло кожени седалки, мокети и тапицерии на вратите, акцентирани с розови шевове, както и с подглавници с емблемата B.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин