Maserati GranTurismo и GranCabrio (2018)


13
юли
2017

За моделната година 2018 на Goodwood Festival of Speed 2017 бяха представени обновените модели GranTurismo и GranCabrio. Двете класики на Maserati вече могат да се поръчват. Промените са малки и не засягат задвижването. Всички версии ще продължат да се задвижват от 4,7-литров V8 атмосферен агрегат, произвеждан от Ferrari в Маранело. Той е с мощност 460 к.с. и максимален въртящ момент от 520 Нм. Трансмисията е 6-степенна автоматична, а задвижването – задно.

По външния вид има леки промени. Най-впечатляващата е новооформената решетка на радиатора а ла „муцуна на акула“. Тя е инспирирана от концептуалния автомобил Alfieri и придава на автомобила впечатление за триизмерна предница. Коефициентът на аеродинамично съпротивление е редуциран от 0,33 на 0,32. Нова е и задната броня. Тя се различава с оглед на линията на оборудването (Sport или MC).

Във вътрешното пространство от Maserati са усъвършенствали най-вече техниката: инфотейнмънт системата е с нов 8,4-инчов тъчскрийн. Всичко се управлява посредством допир с пръст или двоен превключвател с алуминиево покритие, който се намира на обновената централна конзола. Освен това системата е съвместима с Apple CarPlay и Android Auto, има и камера за заден ход.

Цените остават същите: за GranTurismo Sport от Maserati искат 250 000 лв. (300 000 лв. за версия MC). GranCabrio Sport е с базова цена от 285 000 лв., а MC-моделът струва 308 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >