Maserati на цената на Golf

За 23 900 евро може да си купите нов Golf. Или употребявано Maserati Coupe с V8-мотор на Ferrari.


21
юли
2017

Понякога мечтите са съвсем изпълними, само трябва да се осмелите. Например да се обадите на търговеца, който продава това Maserati – само 19 900 евро делят автомобила мечта от новия му собственик. Сума, за която повечето германци си купуват нов VW Golf TDI с няколко екстри. Не е лоша кола, но изобщо не е вълнуваща. AUTO BILD искаше да разбере струва ли си покупката на Maserati на цената на Golf. Разговорът с търговеца от Global Саг Trading във Фленсбург ни настройва оптимистично: „Maserati-тo е от втори собственик, без удари, с перфектни документи и попълнена сервизна книжка. Елате да направите пробно шофиране“, казва търговецът Михаел Кристенсен.

Небесносините циферблати на уредите може и да не ви допаднат. Материалите са изискани, качеството на изработка е солидно

А при подобни ексклузивни автомобили като Maserati Coupe най-важното е: сериозен предишен собственик и честен търговец. Консумативите са скъпи, много от по-евтините екземпляри не са поддържани редовно – и има опасност от ужасяващо високи разходи. Ако имате мераци за употребявано Maserati, трябва преди това задължително да се информирате за неговата история. А при пробното шофиране трябва да запазите самообладание: сонорният звук на V8-мотора на Ferrari ще ви накара да се усмихвате безметежно, бруталната тяга сякаш е достатъчно мощна и за космическа ракета.

Подходящо за семейства: автомобилът предлага място за четирима възрастни

И трябва да проявите силен характер, за да не „натискате “ двигателя до максималните му обороти, хълцайки от радост. Ако често се наслаждавате на пъргавината на мотора, ще бъдете „наказани“ с разходите за сервизно обслужване, които са минимум 1200 евро. Стига да няма нужда от ремонти. И това обслужване трябва да се направи само от експерти на тема Maserati, защото само те имат необходимите специални инструменти и съответното Know-how. И затова трудът им струва по около 150 евро на час. Утехата: другите спортни автомобили от този клас не са по-евтини. Но много от тях са по-популярни. Но човек не си мечтае за популярни неща.

V8 е на Ferrari, звукът и пъргавината са като от друга галактика. Цените също: сервизното обслужване струва поне 900 евро

В кокпита блести типичният овален часовник на Maserati

Още по темата