Maserati лансира най-бързите седани в историята си

1008
2020

Maserati пише нова глава от своята история, като разширява
колекцията си Trofeo. След пускането на Levante Trofeo през 2018 г., най-екстремната, най-мощната версия на SUV, на пазара идват новите Quattroporte и Ghibli Trofeo.

За да се подчертае още веднъж изцяло италианската идентичност на Maserati, цветовете, избрани за стартирането на колекцията Trofeo, са тези на знамето на страната: зелено за Quattroporte, бяло за Levante и червено за Ghibli, които се съчетават перфектно с хромираните елементи и луксозните червени линии за особено агресивен и елегантен външен вид.

Maserati модернизира своите седани, представяйки V8 двигателя.
Сърцето на Ghibli и Quattroporte Trofeo е 3,8-литров V8 Twin Turbo мотор с мощност 580 к.с. при 6250 об/мин и върхов въртящ момент от 730 Нм. Двигателят, който вече разкри цялата си мощност при Levante Trofeo, е конструиран в завода Ferrari в Маранело по спецификациите на Maserati и е модифициран и разработен, за да осигури еднакво впечатляващи характеристики както при седаните със задно разположени двигатели. Въпреки че е напълно нов за Ghibli, V8 двигателят вече е бил използван в миналото при
Quattroporte GTS, във версията с 530 к.с.

Днес V8 двигателят с мощност 580 к.с. се предлага за
новите Ghibli, Quattroporte и Levante Trofeo, в пълно съответствие със стандартите за горивна ефективност и емисии. Ghibli и Quattroporte Trofeo с гордост могат да твърдят, че са най-бързите седани Maserati досега, с максимална скорост от 326 км/ч. Максималната скорост на Levante Trofeo е 302 км/ч.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин