Manthey-Racing тунингова Porsche 911 GT3 в посока RS

1201
2022

Скоро Porsche ще представят RS-версията на 911 GT3 от серия 992.  Специалистите от Manthey-Racing обаче ги изпревариха и представят ориентиран за каране по пистата тунинг-пакет за обикновеното GT3.

Традиционно Porsche 911 GT3 е сред най-наточените модели, с които можете да отидете на пистата. Особено, ако автомобилът има и обозначение „RS“. Официалната такава версия за GT3 серия 992 на хората от Цуфенхаузен все още се намира в процес на разработка. Макар, че премиерата е скоро, хората от Manthey-Racing изпревариха Porsche. Тунинг-специалистите на тема Porsche представиха тунинг-пакет за „крилатия” спортист, който подобрява още повече качествата му на пистата.

6-цилиндровият атмосферен двигател остава без промяна

Целта на Manthey-Racing: да направят 911 GT3 още по-добър за пистата. Задачата не е била никак лесна, признават от Manthey. И нищо чудно –серийното GT3 даде време за обиколка на Нордшлайфе от 6:59,927 минути – със 17 секунди по-бърз от своя предшественик. Високооборотният 4-литров 6-цилиндров боксерен двигател не е променян и разполага с 510 к.с. и 470 Нм максимален въртящ момент.

Джанти с лека конструкция и Aero-Discs

Посредством четиристепенно регулиращото се окачване моделът ще бъде по-бърз от серийната версия. Прибавяме и спирачните тръбопроводи със стоманена обвивка и нови накладки, както и джанти с лека конструкция и аеродинамични покриващи дискове на задна ос. Каросерията е украсена от нов преден спойлер, нов заден дифузьор и карбоново задно крило. Въпреки тунинга, няма да имате никакъв проблем да стигнете на собствен ход до пистата.

Времето за обиколка на Нордшлайфе все още не е известно

Все още от Manthey не са дали информация за времето за обиколка на Нордшлайфе. Естествено се очаква, специалистите на тема Porsche със седалище в Нюрбургринг да са изтръгнали няколко секунди. Вероятно тунинг-частите ще се предлагат от втората половина на 2022 г. От Manthey-Racing не споменават и цени – базовото Porsche 911 GT3 струва 352000 лв. – с 6-степенна механична скоростна кутия или със 7-степенна автоматична с два съединителя.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин