Mansory Porsche Cayenne: от 770 на 900 Нм… но дали е по-красиво?


2
ное.
2020

Когато тунинг компанията Mansory реши да „пипне“ някой модел, можете да бъдете сигурни: резултатът рядко ще бъде по вкуса на повечето хора, но определено ще бъде забележим. Това важи и за най-новия „ъпгрейд“ на Porsche Cayenne, както и на неговата версия Coupé.

Атрактивен дизайн, висока мощност

Могъщият SUV със спортна осанка привлича вниманието не само благодарение на оранжевия си цвят. Правят впечатление също карбоновият преден капак, характерните въздухозаборници отпред, дифузьорът отзад, както и допълнителните спойлери и по-широките прагове, както и „раздувките“ на калниците. Така се е отворило пространство за 23-цолови джанти с диаметър на гумите 315 мм. Отвътре Mansory разчита на много кожа и алкантара, както и на карбонови орнаменти.

Mansory предлага ъпгрейд за стандартния SUV и за купето.

Тунинг компанията се грижи не само за дизайна, но и „напомпва“ допълнително 4-литровия V8. Вместо стандартните 550 к.с. двигателят развива 700 к.с. след промените, а въртящият момент е вдигнат от 770 на 900 Нм. Това е постигнато благодарение на препрограмираното ECU и нова изпускателна система. И двете версии на Cayenne ускорява от 0 до 100 км/ч с осем десети по-бързо – за 3,2 секунди. Максималната скорост е вдигната до 300 км/ч (заводски – 285).

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >