/ Mansory Bentley Bentayga First Edition: по-добър от мезонет?

Mansory Bentley Bentayga First Edition: по-добър от мезонет?

Някои автомобили сякаш са създадени, за да „крещят“ – „Собственикът ми смърди на пари!“. SUV-ът Bentley Bentayga e именно такъв – особено след тунинг от Mansory. Но дори и серийната версия с 6-литров W12 и максимална скорост 301 км/ч е наистина впечатляваща. Обаче автомобилът, обект на нашия интерес, е един от първите 608 екземпляра във версията First Edition, но със съответния карбонов бодикит. Германска автокъща продава ултралуксозния „британец“ на цена 229 000 евро (ок. 458 000 лв.).

Според данните в обявата Bentayga-та е тунингована непосредствено след покупката от шоурума. Тунингът включва бодикит с нови брони, прагове и раздути калници, както и много на брой карбонови компоненти. Предният сплитер, радиаторната решетка, капакът на двигателя, дифузьорът отзад, спойлерът и много други елементи са изработени от привличащия вниманието Forged Carbon, който се откроява в допълнение към сребристата боя. Детайли като Fake въздухозаборници отстрани на задните светлини и рингове на фаровете – също от Forged Carbon, разбира се – правят Bentayga-та още по-уникална.

Ауспухова система с X-Pipes и клапи

Черните джанти са в умопомрачителния размер от 24 цола. Очевидно по 6-литровия W12 битурбо агрегат няма никакви промени. 608 к.с.и 900 Нм въртящ момент са достатъчни, за да ускорят колоса със задвижване на четирите колела от 0 до 100 км/ч за 4,1 секунди! С максимална скорост 301 км/ч, Bentayga някога е държала рекорда за най-бърз серийно произвеждан SUV. И за да отеква подобаващо звукът на 12 гърла, Mansory инсталира ауспухова система с клапи и X-Pipes. Между другото, всеки, който иска W12 в Bentayga, трябва да търси употребяван екземпляр. След фейслифт този двигател беше спрян.

24-цолови джанти и раздути калници правят Bentayga да изглежда още по-мускулеста.

Стелки от овча кожа

Интериорът ви глези с целия лукс, който можете да си представите. Седалки с подгряване и обдухване с функция за масаж, стъклен покрив с възможност за затъмняване и фина кожа с елегантна шарка – докъдето погледът стига. Тази Bentayga First Edition разполага със светещи Union Jacks и специална бродерия. Първият собственик е можел да избира един от три модела ръчни часовници Breitling – който вероятно е запазил за себе си. От Mansory са „пипнали“ и кокпита – с много карбон, спортен волан и стелки от агнешка кожа.

Целият интериор е решен в кафява кожа и карбон. Спорният волан е на Mansory.

Предложената за продажба Mansory Bentayga e произведена през 2018 г. е на 39 000 километра – немалко за подобен род автомобил. Според данните в обява SUV-ът не е удрян и е поддържан добре. Не е известно колко е струвал от магазина – но при всички положения над 600 000 лв. Днес си търси нов собственик „само“ за 229 000 евро. Сумата е доста „дебела“ дори за Bentayga – защото най-евтините екземпляри от модела започват от около 115 000 евро (още обяви за употребявани Bentley Bentayga).

39 000 км в рамките на три години са приличен за Bentayga с тунинг на Mansory пробег.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин