Mansory Audi RS6 с 1000 Нм и 720 к.с.: комби от рая

1003
2020

В тунинг студиото Mansory ще откриете всичко друго, но не и скучни автомобили. Сега германската компания се заема с Audi RS6 Avant, комбито на суперлативите. „Товарачът“ от Инголщат с тунинг пакет трябваше да дебютира на изложението в Женева, което беше отменено заради коронавируса. И ако карбоновият бодикит не ви подсказва, че тук не става въпрос за стандартно RS6, четириъгълните ауспухови накрайници, интегрирани в дифузьора, видим от Луната, несъмнено ще ви подскажат, че Audi-то е претърпяло доработки.

От Mansory залагат на екстровертната визия с дебели прагове, въздухозаборници на предния капак, преден спойлер, както и заден спойлер на покрива. Оранжевите декоративни ивици по капак и 22-цоловите джанти „кореспондират“ с интериора, където откриваме подобни форми върху коланите, стелките, таблото и вратите – за създаване на контрастен ефект.

Тунерите не са пропуснали да „пипнат“ и най-интересното в суперкомбито – 4-литров twin-turbo двигател. V8-агрегатът вече генерира не 591 к.с./800 Нм, а бруталните 720 „коня“ и 1000 Нм. След модификациите „спринтът“ 0-100 км/ч вече отнема не 3,6, а 3,2 секунди. Вероятно и максималната скорост ще бъде над 305 км/ч, колкото е в заводската версия – но от Mansory не разкриват данни за този показател.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин