Mansory Audi RS Q8: дискретна елегантност и необуздана мощ


17
ное.
2020

Дълго време Mansory беше известна преди всичко с безвкусните тунинг проекти на ултралуксозни автомобили като Rolls-Royсе или Lamborghini. Но от известно време компанията се посвещава и на марката Audi. Последният резултат от работата й е усъвършенстваното Audi RS Q8.

Както при RS 6 от Mansory, и при RS Q8 много детайли по каросерията са направени от висококачествен карбон – двете брони, предният капак, както и праговете. В комбинация с черната боя и червените декоративни ивици, започващи от ръба на предния капак и преминаващи през целия автомобил, дизайнерския език на RS Q8 подчертават още много екстериорни модификации.

Благодарение на големия брой промени по каросерията и свързаните с тях подобрена аеродинамика и притискателна сила, техническите специалисти на компанията са създали също и подходящия „фон“ за значително увеличение на мощността на битурбо V8-двигателя.

От дългогодишния опит с Mansory Venatus, базиран на Lamborghini Urus (с който Audi Q8 споделя една и съща платформа), компанията вече разполага с  модифицирано ECU, както и с високоефективна изпускателна система собствена разработка. Така след промените „осмакът“ се характеризира с още по-сериозна тяга и с по-добра еластичност.

Серийните 600 к.с. са увеличени до 780 к.с., а въртящият момент е вдигнат до 1000 нютонметра (стандартно: 800). Спринтът от 0 до 100 км/ч е намален от 3,8 на 3,3 секунди, а максималната скорост е 320 км/ч. И ако при тези показатели ви е спрял дъхът, ще ви успокоим – хората от Mansory далеч не маркират върха при тунинга на RS Q8: Wheelsandmore представи вариант с над 1000 к.с., а Manhart – с 900 к.с. Но да се върнем към творението на Mansory: тук гумите с размери 295/30R24 и 355/25R24 изпълват предните и задните калници.

Mansory залага на червено-черната комбинация и в интериора: почти всички облечени в кожа детайли са с контрастни червени шевове, а карбонови лайстни и волан Mansory с декорации от кожа и карбон правят автомобила силно отличителен.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >