Mansory превърна своя „Star Trooper“ AMG G 63 в пикап

0803
2020

Тук тунинг-специалистите отново си сътрудничат с германския дизайнер Филип Плайн

Mansory отново е тук – и продължава да прави екстравагантни версии на луксозни автомобили. Германските тунинг-специалисти, които направиха име, като превръщаха луксозни возила в привличащи погледите автомобили, доразвиха едно от творенията си от миналата година.

Ако си спомняте, през миналата година Mansory превърна с помощта на известния германски моден дизайнер Филип Плайн Mercedes AMG G 63 е доста екстравагантен SUV. Фирмата го нарича „Star Trooper“, а моделът привлича вниманието на автомобилните ентусиасти.

Сега Mansory използва основната идея на „Star Trooper“ за друг вариант. При това такъв, какъвто не се предлага от Mercedes в точно този вариант. Както можете да се досетите от името, Star Trooper Pickup Edition е G 63 с открита товарна повърхност, както и с редица ъпдейти, дело на тунинг-специалистите. Тези ъпдейти включва сив маскировъчен лак, червени LED-светлини и карбонови елементи.

Във вътрешното пространство Star Trooper Pickup Edition получава същите промени както и версията с пет врати: кожени тапицерии а ла камуфлаж с червени акценти, както и таван със „звездички“. Единствената разлика е, че тук има само две места, а останалата част е товарна повърхност.

Тунинг-специалистите разбира се са преработили и двигателя. По-големи турбини и нова ауспухова уредба, както и новопрограмирана електроника на двигателя с работен обем 4,0 литра и 8 цилиндъра. Резултатът е вместо серийните 585 к.с. на G 63 AMG внушителните 850 к.с.

Максималният въртящ момент е увеличен от 850 на 1000 нютонметра. Така спринтът от 0 до 100 км/ч се подобрява до стойността от 3,5 секунди, като максималната скорост се повишава допълнително на 250 км/ч.

Гумите на „Star Trooper Pickup“ са с размер 355/25R24. Те са „обути“ върху нови алуминиеви джанти „YN.5“ с размер 12,5×24.  Окачването е повдигнато с 6 см – подобаващо на един пикап.

Цената на Mansory Star Trooper G63 Pickup Edition не е оповестена на интернет страницата на Mansory, но определено не е евтина. Само за ориентиране: миналогодишната версия, която не е пикап, струваше 613 100 щатски долара.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин