Manhart MHX5 800 e с още по-голяма мощност, отколкото предполага името


22
февр.
2021

На базата на BMW X5 M Competition Manhart предлага цялостна преработка. Моделът се нарича MHX5 800 и притежава по-голяма мощност, отколкото посочва числото!

Карбон и над 800 к.с.: звучи като съставки за суперспортист. Manhart MHX5 800 всъщност изобщо не е далеч от такъв. Като база за чудовището служи BMW X5 M Competition с тегло от 2,4 тона и мощност от 625 к.с. Manhart са добавили още 200 к.с. и някои карбонови елементи.

V8 битурбо мотор с невероятните 1080 Нм максимален въртящ момент

4,4-литровият битурбо V8 разполага в X5 М Competition с 625 к.с. и максимален въртящ момент от 750 Нм. С нови турбини, интеркуулер и преработено устройство за управление на двигателя мощността се увеличава на 823 к.с., докато максималният въртящ момент нараства до 1080 Нм. От Manhart не издават конкретни данни за динамичните характеристики. 3,5 секунди за спринта от 0 до 100 км/ч обаче би трябвало да са съвсем реалистични. С пакета M Driver’s Package максималната скорост е 290 км/ч. Във всеки случай мощността ще е достатъчна за безпроблемно докарване на пистата на MH2 GTR. Допълнително Manhart са монтирали и ауспухова уредба с клапи от неръждаема стомана, променили са и настройката на трансмисията.  Предлага се и ъпгрейд на спирачната система.

Сърдитата визия подхожда на мощността: освен акцентите от златисто фолио Manhart са монтирали собствените си джанти с размер 22 цола. Благодарение на смъкването на каросерията и окачването с 30 милиметра тунингованото X5 се доближава до асфалта. Предният капак с вентилационните отвори, предният спойлер, задният дифузьор и страничните прагове са от карбон и придават още по-спортен вид на автомобила. Капаците на страничните огледала са от M Performance – също както и воланът и лостчетата за превключване на предавките от волана. Информация относно цените се дава само при запитване.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин