Manhart MH2 GTR – уникат на базата на M2 CS


1
февр.
2021

След MH4 GTR на базата на M4 DTM Champion Edition се появява и „малкият брат“, който от своя страна е базиран на не по-малко висококаратов „спортист“. Като база на модела служи BMW M2 CS. Този лимитиран спортен автомобил с лека конструкция е тунингован – както по отношение на външния вид, така и на техниката – от специалистите от Вупертал Manhart Performance.

Външността на MH2 GTR, който в този си вид аналогично на MH4 GTR  ще си остане уникат, привлича погледите като магнит. Неговият дизайн цитира както „събрата“ от моторния спорт M2 CS Racing, така и карбоновото задно крило на Manhart. Тук присъстват и карбоновите калници на Manhart с характерни вентилационни отвори.

Серийната мощност от 450 к.с. и 550 Нм максимален въртящ момент на  3,0-литровия редови 6-цилиндров битурбо агрегат е набримчена от хората от Manhart до внушителните 600 к.с., а максималният въртящ момент е увеличен на 830 Нм. За целта се използват комплект за увеличение на мощността на Manhart и интеркуулер на Manhart by CSF с алуминиеви тръби и Manhart карбонова всмукателна уредба ARMA.

Отработените газове на битурбо S55-мотора излизат през направената от неръждаема стомана ауспухова уредба Manhart с четири крайни тръби с диаметър 100 мм. За да бъде предаден въртящи момент оптимално към задните колела, 7-степенната трансмисия с два съединителя е получила ъпгрейд. За още повече пъргавина и динамика в завоите MH2 GTR се грижат ъпгрейдът на окачването на Manhart от H&R със собствена настройка, както и джантите Concave One в черен матов цвят. Гумите са Michelin Pilot Sport Cup 2 с размер 255/30ZR20 на предната и 295/25ZR20 на задна ос.

За оставената серийна спирачна уредба от Manhart предлагат опционално ъпгрейд. Кокпитът също е облагороден: от спортната си седалка Recaro водачът държи здраво перфектния волан с карбонови лъчи на BMW M Performance, както и облагородения по същия начин лост автоматичната предавателна кутия с два съединителя.

Позициониран в лявата вентилационна дюза на централната конзола дисплей за данни осигурява на водача информация за всички важни работни параметри на двигателя и измерените динамични стойности.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин