Manhart BMW MH5 GTR: мега М-ката със 788 конски сили

2508
2021

В лицето на M5 CS (Competition Sport) BMW M GmbH представи най-бруталния вариант на на серията F90: 4,4-литров битурбо V8, напомпан с до 635 к.с., намалено със 70 килограма благодарение на използването на подсилена с въглеродни влакна пластмаса, спортно окачване Competition и четири (!) седалки тип „корито“ превръщат M5 CS в краля на пистите сред спортните седани.

И все пак, това не е достатъчно за тунинг експертите в германската тунинг компания Manhart Performance. Лимитираната версия M5 CS е използвана за база на техния уникат, наречен MH5 GTR limited 01/01, произведен в една-единствена бройка.

MH5 GTR е с характерната за Manhart „намръщена“ визия благодарение на фолирането си в цвят Moonlight. Фабричните златни акценти на M5 CS са отстранение, за да не бъде нарушена визията. Олекотени ковани джанти Manhart Classic Line с Y-образни спици и размери 9×21 инча отпред и 10,5×21 инча отзад изпълват калниците на униката. Размерите на монтираните Performance гуми са 275/30ZR21 и 295/30ZR21. За още по-динамично поведение в завоите са поставени колоувъри KW, които правят автомобила по-нисък.

Техническите специалисти по двигателите на Manhart са увеличили мощността и въртящия момент на униката от фабричните 635 к.с. и 750 Нм чрез монтажа на допълнителен контролен блок MHtronik и всмукателен тракт Manhart Carbon до впечатляващите 788 к.с. и 935 Нм.

Увеличаването на мощността бива подчертано от могъщия звук, който отеква от четирите 102-милиметрови изпускателни тръби с керамично покритие или карбоново покритие (опция) на специалната Cat-Back изпускателна система с клапи. Ако клиентът поръча автомобил за експорт извън Германия, получава и OPF Delete тръби с катализатори HJS с по 200 клетки. Ексклузивното M5 CS ще бъде представено на IAA в Мюнхен между 7 и 12 септември.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин