Manhart оптимизира настоящото BMW X3 M Competition

2506
2024

С MHX3 650 тунинг-специалистите ни предлагат 650 к.с. и по-агресивен външен вид

BMW X3 M Competition със сигурност не е автомобил, който оставя неизпълнени желания в серийния си вид. Тунинг-специалистите от Manhart обаче гледат на това топ-X3 като отправна точка за създаването на своя вариант MHX3 650. Не само, че мощността е  значително увеличена, ни има и доста промени по външния вид.

Мощността от 510 к.с. и агресивната визия на BMW X3 M би трябвало да са достатъчни за повечето клиенти. Но винаги има такива, които искат да се откроят от тълпата (ако изобщо може да се говори за това в случая с X3 M) и повече. Manhart са приготвили цял пакет от мерки за тези платежоспособни хора.

Под капака има допълнителен блок за управление на двигателя, който осигурява допълнителна мощност от 140 к.с. Въртящият момент нараства до 880 Нм. За увеличаването на мощността допринася и ауспуховата система от неръждаема стомана с клапи, която е свързана със спортни изпускателни тръби и завършва с четири карбонови ауспухови крайни тръби с диаметър 100 милиметра. Като алтернатива се предлага и вариант с бленди с керамично покритие.

Промените във външния вид доближават X3 M до супер SUV-а BMW XM. Карбоновият аеродинамичен комплект включва преден и заден спойлер, както и съответните странични прагове. Монтиран е и дифузьор, естествено и той е направен от карбон. Типичният за Manhart декор не е пропуснат, като тук е изпълнен не в злато, а в матово сребро.

Калниците приютяват черни алуминиеви джанти с много лъчи и със сребристи външни пръстени, но се предлагат не само в черно. С гуми с размер 255/35 и 395/30 те не само запълват дъгите на калниците добре, но и осигуряват по-добро сцепление. Регулиращите се пружини на H&R пък осигуряват по-нисък център на тежестта.

Прибавяме и малко карбон в интериора. Освен това Manhart предлага индивидуална тапицерия за всеки клиент.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин