AUTO BILD България / MAN електрифицира буса си

MAN електрифицира буса си


6
юли
2018

MAN ще пусне на пазара електрическа модификация на своя бус TGE. Въпреки че представянето на eTGE ще бъде чак на изложението в Хановер (20-27 септември 2018), производството на електрическия „транспортьор“ ще започне през юли. Машината ще бъде произвеждана във Вжешня (Полша) и в началото ще бъде предлагана единствено без стъкла отзад. На по-късен етап трябва да се появят и други модификации.

До 1,75 т полезен товар

Високият покрив осигурява пространство за товари от 11 куб.м. Полезният товар зависи от версията – eTGE може да бъде регистриран като 3,5- или 4,25-тонен. Най-големият полезен товар е 1,75 т. За техническа база на MAN TGE е използван Volkswagen Crafter – визуално това не е трудно да бъде разкрито. На мястото на двигателя с вътрешно горене е поставен електрически с максимална мощност 100 кВт (136 к.с.). За продължително време шофьорът разчита на мощност 50 кВт (68 к.с.). Типично за електромобил, въртящият момент от 290 Нм е достъпен веднага. За предаването на мощността се грижи 1-степенна трансмисия, свързана директно към задвижваната предна ос.

Екобусът трябва да изминава 160 км с едно зареждане. Те трябва да бъдат достатъчни за стандартна употреба – обикновено повечето бусове за градски доставки изминават дневно под 100 км. При eTGE литиево-йонните батерии са разположени под високия товарен под и при 7,2-киловатово зарядно могат да бъдат напълно заредени за около 5,5 часа. С бърза зарядна станция (40 кВт) можете да заредите напълно празна батерия на 80 процента от капацитета й за 45 минути. eTGE разполага с много богато серийно оборудване: комфортни седалки с подгряване, автоматичен климатик и LED-фарове. Има и високотехнологични асистиращи системи – камера за заден ход, система за наблюдение на периметъра и асистент за аварийно спиране.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >