Magna пусна камера за следене на задните седалки

1603
2017

От Magna International Inc. са разработили камера, която дава на родителите възможност да следят това, което се случва върху задните седалки на техните миниванове. Системата дебютира при новата на Honda Odyssey. Уредбата за наблюдение на малчугани е разработена от най-големия канадски доставчик на автомобилната индустрия, като осигурява на пътниците от предните седалки ясно изображение от местата в средния и третия ред на минивана върху монитор. Висококачествената камера, разположена в тавана над третия ред седалки, осигурява на родителите панорамен изглед към местата зад предните седалки. При затъмнени условия, пътниците биват осветявани чрез инфрачервена LED светлина, която прави изображението възможно върху главния екран при водача.

От Honda подчертаха предимствата на технологията, но не и на доставчика, когато бе показан моделът Odyssey 2018 по време на автомобилното изложение в Детройт през януари. В свое изявление в сряда, от Magna изтъкнаха нововъведението без да споменават Honda, заявявайки че функцията дебютира „в нов миниван“ по време на изложението. Odyssey 2018 беше единственият миниван, който дебютира на в Детройт през тази година. От Magna заявиха, че водят преговори и с други производители за въвеждане на функцията.

Механизмът за мониторинг разширява списък на компанията за технологии, подпомагащи водачите. Асортиментът на доставчика включва камери за наблюдение на зоната пред, зад и отстрани на автомобила, които поддържат функции като адаптивен темпомат, автоматично спиране, 360-градусов обзор от птичи поглед и др.

„Функцията за наблюдаване на децата пътници на задните седалки е чудесен пример за това как Magna прилага технологии, за да отговори на специфичните нужди на потребителите си – в този случай става въпрос за семейства с деца и ванове“, казва в свое изявление Суами Котагири, президент на Magna Electronics.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин