M5 вече и като Touring

1506
2020

BMW отдавна не са пускали M5 Touring, но тунинг-специалисти от Дортмунд, Германия са направили M5 F11 Touring – със 700 к.с.!

BMW M5 Touring? Моделът отдавна не се предлага официално. От по-предишната серия (E61) хората от BMW пуснаха през 2007 спортното комби, но след три години отново го спряха. Оттогава M5 се предлага единствено във версия седан. Поне досега: тунинг-специалистите „Carbonfiber Dynamics“ (CFD) от Дортмунд са се погрижили сами за наличието на такъв модел!

Заедно с няколко партньорски фирми, тунинг-специалистите са направили F11 – предишното поколение на Touring в комби на M5. Карбоновият бодикит е дело на „3DDesign“, а за вътрешното пространство са се погрижили хората от „Neidfaktor“.

Готов за мощност до 850 к.с.

За тунинга на двигателя отговарят хората от „Aulitzky Tuning“: с нова турбина, всмукателна система и интеркуллери ще са възможни до 850 к.с. – първоначално M5 Touring разполага „само“ със 700 к.с. За сравнение: серийният V8 двигател на седана разполага с до 600 к.с. Ауспуховата уредба е на CFD, а съединителят – на „SSP Performance“. Новите джанти са на „Yido Performance“, спирачките на „Movit“, а окачването – „KW Variante-3“. Освен това CFD са монтирали  M5 Touring по-мощен акумулатор на „Liteblox“.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин