M4 Competition Кабриолет с M xDrive: на „чисто“ задно или 4х4 по избор

2805
2021

Дебютира трети вариант на каросерията на новото поколение на ултимативния High Performance спортен автомобил в премиум сегмента на средния клас – това е BMW M 4 Competition Кабриолет с M xDrive. Новата версия генерира 375 кВт/510 к.с., ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,7 секунди и постига среден разход на гориво: 10,2 л/100 км според WLTP при CO2 емисии (комбинирани): 233 – 231 г/км според WLTP.

BMW M4 Competition Кабриолет с M xDrive за пръв път се предлага като открит High Performance спортен автомобил със задвижване на четирите колела. Емоционален дизайн с ясен език на формите, динамично издължен силует и нова конструкция на мекия покрив са основните акценти. Мекият покрив с твърди елементи комбинира функционалните преимущества на сгъваем твърд покрив с класически елегантната естетика на мек текстилен покрив. В сравнение с предишния модел теглото на покрива е понижено с 40 %, вместимостта на багажника е увеличена с 80 литра. Електрическото задвижване отваря и затваря покрива дори и по време на движение за 18 секунди.

Откриваме типични за M екстериорни елементи с автентична връзка с изискванията при един High Performance спортен автомобил: голяма, вертикално насочена BMW бъбрековидна решетка със специфичен за М дизайн, големи въздухозаборници за задвижването и спирачната система, мощно моделирани арки на калниците, характерни М хриле. Двойните ауспухови накрайници са интегрирани в специфичния за М дифузор. Широко изпъкналите странични прагове образуват черна, обгръщаща цялата каросерия лента с елементите на предната и задната броня. Като опция се предлагат M Carbon екстериорен пакет, както и  BMW M Performance Parts.

Редовият шестцилиндров двигател с технология M TwinPower Turbo ивисокооборотни характеристики е с увеличена с 44 кВт/60 к.с. спрямо предишния модел мощност. Агрегатът разполага с два турбокомпресора, оптимизирано директно впръскване, с базирани на опита от моторните спортове компоненти. Пренасяне на мощността става посредством осемстепенна трансмисия M Steptronic с Drivelogic.

Оптимизирано сцепление, стабилност и динамика са постигнати благодарение на системата за задвижване на четирите колела M xDrive и Активния М диференциал. По-голям дял от мощността се подава към задните колела, а водачът може да избира между три режима:  4WD, 4WD Sport и 2WD с изцяло задно задвижване при деактивирана система за контрол на стабилността.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин