M3 с мотор на Tesla и 800 к.с.


17
юни
2019

Тунинг-ентусиасти от Калифорния са имплантирали електрическото задвижване на Tesla в BMW M3. Резултатът: разполагаща с над 800 к.с. бегачка със спиращо дъха ускорение!

BMW M3 E36 от 1992 г. имал под капака си 3-литров бензинов двигател с 286 к.с. под капака. Близо 27 години по-късно тунинг-специалистите от „EV West“ оборудват M3 с електомотор и над 800 к.с.! BMW E36 като база, комбинирано с електрическото задвижване на Tesla – резултатът е вдъхновяващ състезателен автомобил и първото ретро M3 с мощност от Tesla. За почитателите на BMW това може да звучи доста еретично – все пак моделите на BMW са икони на двигателите с вътрешно задвижване. Трябва да обаче да признаем, че електрическото M3 е доста въодушевяващо.

Тунинг-екипът от Калифорния е свързал електрическото задвижване на Tesla Model S Performance към малка батерия с капацитет от 32 кВтч. Така на разположение са над 800 к.с. Сайтът за електрическа мобилност „Inside EV“ написа, че максималният въртящ момент на модела е толкова внушителен, че би могъл да накара колелата да буксуват. Първоначално автомобилът е замислен за състезанието Pikes Peak. Сега създателите на Youtube-канала „Fully Charged“ са тествали електрическата „бегачка“ из Калифорния – с дрифтове и пушек от гуми.

Ето видеото:

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин