M3 с легендарен мотор на Supra


20
юни
2020

Легендарен автомобил с легендарен двигател: тази комбинация между BMW M3 и Toyota Supra разполага с над 1300 к.с.!

M3 E30 е за много от феновете едно от най-яките BMW-та, пускани някога. Освен това спортният автомобил, произвеждан между 1986 и 1991 г, днес е търсена класика. Дължи се и на това, че добре запазени екземпляри на E30 днес са изключителна рядкост – и принципно доста скъпи. Същото важи и за Toyota Supra MK4, който кара най-вече феновете на тунинга да се усмихват. Докато 30-годишното M3 е мечта за много от феновете на олдтаймерите заради непреходния си дизайн, при японската спортна машина обект на любовта е двигателят 2JZ-GTE, превърнал Supra в автомобилната икона на изминалите десетилетия.

Сега тунинг-специалистите от „Robyworks Raw“ са стигнали до идеята да обединят двете автомобилни легенди: те са създали истинско чудовище! 

Дизайнът е въпрос на вкус, а двигателят е чудовище!

Екипът е имплантирал в старо BMW M3 E30 именно това задвижване 2JZ-GTE – и е създал най-доброто от два свята. Е, добре, може би дизайнът на E30 вече не е толкова непреходен. Големият брой надписи по синята каросерия определено променят външния вид на автомобила от Мюнхен. Спойлерите и огромните джанти също може би няма да се харесат на всеки.

Това, за което тунингованото BMW не може да бъде обвинено, е слаба моторизация. Тунинг-специалистите от Robyworks са набримчили познатия ни редови 6-цилиндров агрегат до 1300 к.с. и невероятните  1490 Нм максимален въртящ момент. Така от чаровен автомобил за пътуване M3 се превръща в абсолютната спортна машина.

Вижте видеото тук:

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >